Tumblr müzik player ve ‘muhteşem’ müzik listeleri
Bu yazıyı, Tumblr seven iki zıt kesim için yazabilirdim. Birisi; herhangi bir kişinin kendi bloguna girdiği zaman belirlediği şarkıların otomatik çalınıp ziyaretçiye zorla dinletilmesini isteyen bir blogger için; diğeri de, herhangi bir bloga girdiği zaman otomatik müzik çalmasını istemeyen bir ziyaretçi için. Hangisini tercih ettin derseniz, otomatik müzik çalması durumunu istemeyen ziyaretçilerin tarafındayım ben.
Ergenliğe yeni basmış kişilerin whatsapp resimleri paylaştığı, 18-21 yaş arası kızların film repliklerinin ve aşk konulu resimlerin paylaştığı, genel çapta gif merakına yenik düşenlerin gif resim paylaştığı, marjinal kadınların paylaşımları ile ortaya çıktığı, televizyonda öpüşme sahnesi görüp sağa sola bakanların ekranlara yapıştığı yada canı sıkılanların girip saatlerini geçirdiği bir yer Tumblr. İşte bu site içinde, yukarıda saydığım özgüveni yüksek kesimin direttiği bir konu var: Müzik çalar! O konuya biraz değinelim.
Hayatımız hep bir hoşçakallar ülkesi. Hayallerin peşinde sürüklenip gidiyor insan. Resme dökülmüş hayalleri gördüğümüzde ise; kapılıp gidiyoruz o resimlere. İşte Tumblr sitesi ile ilk tanışmam, bu farkındalığımı gördüğüm zamanlarda başladı. Herkesin kendini tamir etme şekli vardır, benim ki de; ne Facebook, ne Twitter ne de Swarm. Günlük bazda kendimi iyileştirdiğim tek site: Tumblr!
Normal yollardan bahsedemediğim yada paylaşamadığım paylaşımları, gizli Tumblr blogum sayesinde rahatça paylaşabiliyorum. Arzu duyduğum yaşama ait görselleri, saatlerce görebiliyorum. Bilgisayarımda bulunan “yapılabilecek güzellikler” albümünde yer alan tüm güzel an’ların fotoğraflarını buradan buluyorum. Vesaire vesaire şeyler ancak bir şey var ki; çok kötü! Sayfalarının içine otomatik müzik çalar yerleştiren blog sahiplerinin kendi müziklerini dinletme alışkanlığı, en sinir bozucu şey. Ama sürpriz! Onun da çözüm yolunu buldum ^^
[ads]Tumblr Müzik Çalar Engelleme Yöntemleri
Bir bloga girdiğinizde, en üstte görmüş olduğunuz müzik player yer alıyorsa; her sayfa yenileyişinizde, müzik tekrardan çalmaya başlayacaktır. Bu yüzden internet bağlantınız yavaşlayacak; resimler geç açılacak ve sürekli dejavu duyacaksınız. Müzik player aracını, kullandığınız tarayıcı sayesinde tüm Tumblr blog sitelerinden kaldırabilirsiniz. Tarayıcısızda yapabilirsiniz elbette.
Not: Bu arada, Tumblr sayfalarında çoğunlukla http://scmplayer.net/ kodu kullanılır.
1. Host dosyası
Tarayıcıyı ayarlarını kullanmadan, işletim sistemi üzerinden host dosyasına ekleyeceğiniz aşağıdaki küçük kod sayesinde; başarılı sonuca ulaşabilirsiniz. Bunun için; “C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC” uzantısındaki host dosyasını not defteri ile açıp; içine şu kodları ekleyip kayıt etmeniz gerekiyor.
127.0.0.1 scmplayer.net
Ardından ateşle: F5!
2. AdBlock eklenti yöntemi
Bu yöntem ile tarayıcınıza AdBlock Plus ekentisini kurmanız gerekiyor. Ben Chrome kullanıcısı ve fenomeniyim. Bu eklenti sayesinde bir web sitesinde istemediğim x bir noktanın sonsuza kadar çıkmasını engelliyorum. Bir sır vereyim mi? Bir sürü film sitesindeki reklamları bile engelliyorum ^^ Bunun için önce eklentiyi kurup ardından ayar kısmındaki filtre bölmesine şu kodu eklemeniz gerekiyor.
scmplayer.net/*$domain=tumblr.com
Ardından ateşle: F5!
Tumblr müzik çalar içindeki müzik listeleri
Üç tip insan ile karşı karşıya kalırsınız. Bunlar; yerliler, yabancılar ve arada kalmışlar. Yada üç tip durumla karşılaşırsınız. Bunlar; aşk acısı çekenler, ergenliğin dışa vurduğunu anlatan hiphop şarkıları yada ilüzyon gösterilerinde çalınan nereye koyacağın belirsiz şarkıları paylaşan kararsızlar.
Müzik listeleri, nasıl oluşturulur bilmiyorum. Bunca zamandır Youtube üzerinden beğendiğim videolar ile müzik listemi kısmen oluşturdum ancak silinen bazı videolar ile listelerim hiçbir zaman mükemmel olmadı. Tumblr’da ki kişileri gördükçe; onlara hayran olmamak elde değil. Ama ne var biliyor musunuz?
Bir aşk acısı çekseydim, unutamasaydım, dünyaları yakmak isteyip içimdeki koru anca yakabilseydim; Tumblr müzik listem de sadece şu şarkılar olurdu. Buna eminim.
Habil Aliyev – Bayatı Şiraz : https://youtu.be/LeEMzmUP9x8
Bratsch – Hanane : https://youtu.be/pg95FL9CqMY
Tara Mamedova – Lori Lori : https://youtu.be/29sNSIvmXUA
Stelios Petrakis – Βόρεια Μονοπάτια : https://youtu.be/Wgctbz8sjTw
Imamyar Hasanov – Ay İshiginda : https://youtu.be/bJTzBOnMPf0
Habil Aliyev – Dilberim : https://youtu.be/LJMwaOCOPYw
Yürek Dertliği : https://youtu.be/5rwlxwj8rv8
Mir Vahid Radfar – Setareye Shabe Hejran : https://youtu.be/FHY0OYv7D6U
Eleni Karaindrou – The Weeping Meadow : https://youtu.be/nmBKo_XPrKo
Cahit Oben : https://youtu.be/Pan-PRIKEWI
Stavros Lantsias – The River of Time : https://youtu.be/7QZWIq5ib6E
Mark Eliyahu – Journey : https://youtu.be/XTUo_XU1rhU
Mohsen Namjoo – Khan baji : https://youtu.be/vtFSufCDJEQ
Janet & Jak Esim Ensemble – Yo Era Ninya : https://youtu.be/3Or6QySzjm0
Ross Daly – Hatif : https://youtu.be/KNzESiVSn-M
Stavros Lantsias – The River of Time; bu şarkı gerçekten insanı derinden etkiliyor.